Domowe hamburgery

Składniki:
- 4 bułki z sezamem
Kotlety:
- 50 dkg mielonej wołowiny
- żółtko
- drobno posiekana duża cebula
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
- olej do smażenia
Warzywa wedle uznania:
- świeży pomidor, ogórek, sałata, papryka marynowana itd.

170-mini-SosCzosn.jpg_lub_170-mini-SosOgork.jpg_lub_170-mini-SosZiolo.jpg_lub_170-mini-SosPizza.jpg_lub_170-mini-SosMuszt.jpg_albo_170-mini-SosPomid.jpg

Sposób przyrządzania:

Mięso, żółtko i cebulę wyrobić na gładką masę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Uformować 4 okrągłe, płaskie hamburgery. Na patelni rozgrzać olej. Usmażyć kotlety. Podawać z surówką (sałata, pomidor, cebula) oraz z ciepłymi bułeczkami, doprawione Chrupkim Sosem - wybór smaku wedle uznania.