Kruche babeczki

Składniki:

frutozela-mini-Truskawki.jpg_lub_frutozela-mini-Wisnie.jpg_lub_frutozela-mini-Porzeczki.jpg_albo_frutozela-mini-Jagody.jpg
Ciasto:
- 300 g mÄ…ki
- 200 g masła
- 100 g cukru pudru
- 2 żółtka
- sól
Nadzienie:
- 1 budyń waniliowy
- 450 ml mleka
- 3 łyżki cukru
- owoce w pysznej polewie

Sposób przyrządzania:
Mąkę przesiej, dodaj szczyptę soli i pokrojone na kawałki masło. Posiekaj nożem. Teraz wsyp cukier, wbij żółtka i posiekaj. Zagnieć szybko ciasto i wstaw je na 30 minut do lodówki. Schłodzone rozwałkuj na grubość 3-4 mm, nałóż na posmarowane cienko masłem foremki. Następnie dociśnij ciasto dłonią do dna i brzegów foremek, nakłuj widelcem, przykryj folią aluminiową. Piecz 8-12 minut w temperaturze 200°C. Ostudzone babeczki wyjmij z foremek.
Przygotowanie nadzienia:
Budyń wymieszaj z 1/2 szklanki zimnego mleka oraz cukrem. Resztę mleka zagotuj, wlej rozprowadzony budyń i gotuj przez chwilę. Przykryj folią (inaczej utworzy się kożuch) i odłóż do ostygnięcia. Babeczki napełnij budyniem i udekoruj owocami w pysznej polewie.