Wołowina po meksykańsku

Składniki:
puszki-mini-FasolaCzerw.jpg
- 60 dag mięsa wołowego
- jedna puszka czerwonej fasoli
- 3 cebule
- 3 pomidory - zimą mogą być z puszki
- pieprz czarny mielony
- 1 puszka kukurydzy
- 2 czerwone papryki
- 4 łyżki oleju
- 2 zÄ…bki czosnku
- 1 papryczka chili
- sól

Sposób przyrządzania:
Na oleju podsmażyć wypłukane i pokrojone w kostkę mięso. Dodać posiekane cebule, wyciśnięty czosnek i drobno pokrojone pomidory. Dolać trochę wody, żeby nie przesuszyć mięsa, dodać przyprawy i dusić około 2 godzin. Po 1,5 godziny dorzucić pokrojoną w paski paprykę, kukurydzę i fasolę. Doprawić solą i pieprzem. Można podawać jako dodatek do ryżu lub pieczywa.