Żurki i Barszcze to jedne z najstarszych polskich dań, zdaniem historyków - jedzone były w Polsce już tysiąc lat temu. Uważano je za przysmak i przypisywano im krzepiącą moc (i słusznie).

Nasze Żurki i Barszcze powstają podobnie, jak wtedy. Żurki po prostu się kwaszą, fermentują – aczkolwiek bardzo pilnujemy, aby podczas tego procesu miały stałą temperaturę. A kiedy już osiągną smakowe maksimum - wtedy szybko je rozlewamy i pasteryzujemy, aby przerwać fermentację. Dzięki temu smak naszych Żurków jest nie tylko najlepszy, ale także trwały. Smak i trwałość gwarantuje im także szklana butelka. Wklęsłe, zassane wieczko świadczy o szczelności i o tym, że Twojego Żurku nikt przed Tobą nie otwierał.

Barszcz biały
koncentrat

320 ml


wiecej >>>
Żurek z borowikami
koncentrat

320 ml


wiecej >>>
Barszczyk czerwony
koncentrat

320 ml


wiecej >>>
Żurek domowy
koncentrat

320 ml


wiecej >>>
Żurek razowy
koncentrat

320 ml


wiecej >>>
Wyśmienite koncentraty innych naszych gotowych zup znajdziecie Państwo w dziale Zupy dla Dwojga. Proponujemy także letnie zupy na słodko: Chłodniki owocowe.